Tarihçe

Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, TBMM tarafından 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 21.07.2010 tarihli 27648 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6005 nolu Kanun’un 131. EK Maddesi uyarınca Üniversiteyi oluşturan altı fakülteden biri olarak; Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Felsefe, Mütercim-Tercümanlık, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri ile kurulmuştur.

Dekanın Mesajı

Sevgili Gençler, Özgürlüğün mabetleri olarak kabul edilen üniversiteler, çağın gereklerini göz önünde bulundurarak, insanın dünyayı anlamlı kılan... Devam

Bağlantılar

Sizler için önerebileceğimiz yararlı bir çok bağlantıya burdan ulaşabilirsiniz. Bağlantıların tümü Kurumların resmi web sayfalarıdır... Devam